Lastige start in Kampen

DOS Kampen 35+2 0 - 3 BAS 35+1
Competitiewedstrijd
7-4-2018
De Maten, Kampen

Lastige start in Kampen

BAS 35+ is vrijdagavond begonnen aan de voorjaarscompetitie. Wederom een poule des doods: alleen ploegen uit Kampen. De eerste speeldag werd op het hoofdveld van DOS Kampen afgewerkt (kunstgras); Go Ahead Kampen liet helaas verstek gaan, zodat er 2 wedstrijden tegen DOS Kampen (35+1 en 35+2) gespeeld werden.

Ondanks het mooie weer veel afzeggingen, maar de poule van spelers die mee willen doen is gelukkig groot, en zo traden ook de jeugdige, afgetrainde middendertigers Iven en Boy aan deze avond. Voor het loopwerk, uiteraard. Op het laatste moment ook geen Patrick, zodat er 2 wissels waren: geen luxe met niet helemaal fitte spelers als Hans en Haijo, die altijd pijntjes heeft. Tijdens het omkleden was er nog een wazig verhaal over een papegaai, en de warming-up was wat chaotisch.

Maar de eerste wedstrijd ging best lekker eigenlijk. DOS Kampen 2 was de tegenstander, ook met wat 40-plussers in de ploeg, maar al snel opende Allard de score. Rare beweging, dat doet hij nooit meer op die manier, denken wij, maar hij telde uiteraard wel: 0-1. Aanspeelpunt Boy was in zijn element, eindelijk spelers die hem begrijpen, en hij maakte de 0-2. Mooie goal: op zijn Hennie Meijers. Inspelen, kont erin, wegdraaien, goed ingecoacht ("schiet hem er in"), en hij schoot de bal keurig in de hoek. Carl hield de nul, en in de slotminuut dacht DOSK aan een overtreding, maar de scheids (ja ja, er was een scheids) vond het niks en liet doorspelen, waarna Edo de discussie afsloot met een pegel in de lange hoek. Eindstand 0-3.

Maar DOSK 1 bleek andere koek. Ze hadden veel balbezit, en een paar handige spelers. Ook wissels trouwens, dus of die jonge speler nou echt nodig was...? Maar ze scoorden een paar mooie doelpunten; Boy redde nog de spreekwoordelijke eer tussendoor (1-3), maar het werd uiteindelijk 1-4.

Gek genoeg toch weer genoeg voor een gedeelde eerste plaats! DOSK 2 won nl. met 6-3 van DOSK 1, en zo hebben de drie ploegen allemaal 6 punten. Dat werd gevierd uiteraard, met de onvermijdelijke bittergarnituur ("prima frikandelletjes"), en een paar biertjes. Over 2 weken is het circus in Biddinghuizen te zien: vrijdagavond 20 april, aanvang 20.00 uur.


hans

Doelpuntenmakers BAS:Edo Oosting
1xBoy Bies
1xAllard Stuifzand
1x
   

Opties
Terug
 
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat