Afsluiting competitie in stijl

Olympia '28 F5 1 - 5 BAS JO9-2
Competitiewedstrijd
16-5-2015
Sportpark 't Hoenbroeck, Hasselt

Afsluiting competitie in stijl

Vandaag (16 mei 2015) stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander van vandaag was Olympia’28 F5. Een team wat tot vandaag op de 5e plaats stond. Mochten ze van de F2 winnen dan zouden ze nog een plaatsje kunnen stijgen.

Om half 9 vertrokken we richting Hasselt. Het veld lag er keurig bij. Helaas werkte het weer niet echt mee en de meegereisde ouders doken ook meteen de dug-out in.
Jordy stond vandaag in het doel. Simon, Carl en Dionne vormden de defensie. Kaj en Ryan stonden op het middenveld en Julian en Jayden in de voorhoede. Maxx was vandaag afwezig.

Om 10 uur werd er afgetrapt. Er ontstond al snel een leuk duel waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Je kon vandaag echt zien dat de F2 behoorlijk gegroeid is in de loop van het seizoen. Vooral het combineren voorin van Jayden, Julian en Ryan was een lust voor het oog. De eerste kans voor de F2 kwam uit een prima voorzet van Julian die Jayden aanspeelde. Helaas schoot Jayden naast. De volgende kans was weer voor Jayden die uit een corner naast kopte. De volgende kans was voor Olympia. Ze kregen een corner en de bal werd goed voorgegeven. Gelukkig stond Jordy goed op zijn plek en pakte de bal knap. De F2 stoomde hierna snel op naar voren en via een voorzet kwam de bal bij Kaj terecht. Hierna raakte de bal in de kluts en kon Jayden de bal binnen tikken, 0-1. Olympia was even van slag want BAS kwam meteen na de aftrap weer in balbezit. Kaj speelde de bal op Ryan maar hij schoot recht op de keeper. Een schitterende aanval van links naar rechts leverde jammergenoeg niets op. Op een gegeven moment werd er op het middenveld balverlies geleden en prompt lag de bal in het net, 1-1. Toch liet de F2 het er niet bij zitten. Simon passte de bal naar Jayden maar die vond andermaal de keeper op zijn pad. In de rebound schoot Ryan naast. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een bal op de paal van Julian.

De tweede helft was er één om de vingers bij af te likken. Een super keepende Jordy liet geen enkele bal meer door en was ook klemvast. Dionne, Carl en Simon stonden super te verdedigen waardoor elke aanval van Olympia in de kiem werd gesmoord. En een middenveld en voorhoede die goed samenwerkten waardoor er veel kansen ontstonden. De eerste kans in de tweede helft was weer voor Julian. Hij ging alleen op de keeper af maar hij faalde in de afronding. De volgende kans ontstond uit een voorzet van Simon op Jayden. Die passte door naar Julian en ja hoor, 1-2. Olympia kwam er niet meer aan te pas. Een schot van Jayden was weer een prooi voor de keeper. Hierna was het Ryan time. Ryan kreeg het op de heupen en soleerde door de defensie van Olympia, 1-3. De 1-4 ontstond op identieke wijze en weer was Ryan de doelpuntenmaker. Ryan was tenslotte ook nog verantwoordelijk voor de 1-5.

Een mooie afsluiting van een keurige 2e seizoenshelft. De F2 is op de 3e plaats geëindigd in de competitie met 73 doelpunten voor en 29 tegen.


Sico Oerlemans

Doelpuntenmakers BAS:Ryan Roelofs
3xJulian Groot Lipman
1xJayden Zimmerman
1x
   

Opties
Terug
 
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat