De jaren 2000-2010
Qua accommodatie en bestuurlijk gezien heeft BAS de zaken prima voor elkaar. Het hoofdveld wordt in 2002 voorzien van lichtmasten. Sportief gezien kent BAS in het nieuwe millennium echter minder succes. Na een paar jaar ternauwernood degradatie te hebben ontlopen, degradeert BAS 1 in 2004 helaas toch naar de vierde klasse. Daarin doet BAS vervolgens volop mee aan de strijd om de bovenste plaatsen, zodat het jubileumjaar misschien met een promotie opgeluisterd kan worden.

BAS ziet aan het begin van het seizoen 00-01 Raymond Groot Lipman naar ZAC uit Zwolle vertrekken. Maar zoals al een aantal seizoenen op rij start BAS 1 het seizoen 2000-2001 zeer sterk. In, naar wat zal blijken, het laatste jaar van trainer Harry Goos, wil BAS een gooi doen naar een hoge klassering.

Dat is voor het seizoen overigens niet al te hoog van de toren geblazen. BAS doet het zelfs zo goed dat het twee wedstrijden voor de winterstop op de 2e plaats staat. Dan volgt een historisch slechte wedstrijd tegen SDS 55 uit Wekerom waarin BAS volledig onnodig drie punten weggeeft en het uiteindelijk als derde de winterstop in gaat.

Na de winterstop gooit de mond- en klauwzweercrisis, die vooral Oost-Nederland treft, roet in het eten. Het gehele KNVB programma staat op zijn kop als ploegen van de Veluwe niet in de polder mogen komen voetballen in verband met kans op besmetting. BAS lijkt er veel last van te hebben dat het competitieprogramma door de war wordt gegooid. Voor de winterstop lijkt BAS nog kanshebber op de titel, maar in de tweede seizoenshelft zakt de ploeg langzaam op de ranglijst. Doordat er weer een herindeling van de competitie op het programma staat, biedt zelfs de negende plaats geen garantie voor klassebehoud. Uit de eerste vijf wedstrijden na de winterstop haalt BAS slechts n schamel punt en daardoor dreigt de gevarenzone. Uiteindelijk speelt de ploeg zich veilig in een schitterende wedstrijd bij WZC in Wapenveld. In een werkelijk prachtige ambiance met ontzettend veel supporters uit Biddinghuizen pakt de ploeg op een donderdagavond uiteindelijk de broodnodige punten, zodat de nieuwe trainer, Egbert Kragt, kan starten met een ploeg in de 3e klasse.

De nieuwe trainer Egbert Kragt, woonachtig in Elburg, begint in het seizoen 01-02 als nieuwe trainer van BAS. Hij is afkomstig van VVOG, waar hij het reserveteam, dat in de reserve hoofdklasse speelt, heeft getraind. BAS moet het voortaan doen...

Naar De jaren 2010-2020
Historie BAS Voetbal
 De oprichting
 De jaren 1964-1970
 De jaren 1970-1980
 De jaren 1980-1990
 De jaren 1990-2000
  De jaren 2000-2010
 De jaren 2010-2020
 
Eregalerij
Eregalerij BAS Voetbal
 
Topscorers
Topscorers allertijden
 
En van de parels:

Karst van Dijk
BAS 1
 
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat