Iets goed te maken
4 mei 2018

BAS speelt zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Olympia 28. De Biddinghuizenaren hebben daarin wat goed te maken, aangezien er vorige week dik werd verloren van Hattem (5-1). Tegenstander Olympia vindt zichzelf terug op een negende plaats, maar dingt stiekem nog mee naar een toppositie.Het was afgelopen zaterdag zo rond minuut tachtig toen een gros BAS-supporters besloot te vertrekken. De uitwedstrijd bij Hattem liep uit op een debacle en een deel van de toeschouwers had na de 5-1 genoeg gezien. Wat dat betreft heeft de ploeg wel wat goed te maken. Ook op de ranglijst geldt dat, want bij een zege kan de achterstand op Swift teruggebracht worden tot drie punten. Daarmee zou BAS nog enigszins in de race zijn om de nacompetitie te halen, want de Biddinghuizenaren lijken daarvoor tweede te moeten worden. Trainer Bert van den Brink kan beschikken over een zo goed als fitte selectie, al is Jesper Claassen nog steeds niet van de partij.

Tegenstander Olympia 28 ligt een beetje tussen wal en schip, al heeft het nog een minimale kans op een toetje. Heel stiekem doet het namelijk nog mee om een plaats in de top van 3C, maar dan kan het zich geen puntenverlies meer veroorloven. Mocht Olympia drie punten weten te pakken, dan bedraagt het gat naar plaats drie slechts twee punten. Die positie kan eventueel nog recht geven op deelname aan de nacompetitie om promotie, maar dan moet de nummer twee een periodetitel achter zijn naam hebben. De hoop is wat dat betreft gevestigd op Zwolsche Boys.

De eerste elftallen BAS en Olympia 28 kwamen elkaar, voor zover de statistieken reiken, nog nooit tegen. Andere elftallen van beide clubs speelden wel eens tegen elkaar. In totaal zijn er veertien wedstrijden bekend en daarvan won BAS er vier. Negen keer stapte Olympia als winnaar van het veld, eenmaal eindigde een ontmoeting in een gelijkspel.

Willen beide ploegen in de eindfase nog aanspraak maken op meer, dan moet er gewonnen worden. Aan een gelijkspel heeft niemand wat, dus het belooft een interessante partij te worden. De wedstrijd tussen BAS en Olympia 28 staat onder leiding van scheidsrechter Beldman, die om 14.30 uur laat aftrappen. Fijne wedstrijd!Laatste 20 berichten
13/07 BAS 1 opnieuw in 3e klasse C
10/07 Contributie deze week afgeschreven
09/07 BAS Voetbal zoekt trainer voor tweede elftal
06/07 BAS Voetbal bedankt brandweer voor hulp
05/07 BAS Voetbal verder met drie seniorenteams
28/06 Familiedag: informatie spuitvoetbal
24/06 Familiedag 2018: voetbalbiljart en stormbaan
22/06 Inschrijving familiedag sluit zondag!
22/06 Thuistoernooi voor MO11 en MO13
20/06 Gemeente en BAS akkoord over invulling sportpark
18/06 Stem op Strandpaviljoen Bremerbaai!
18/06 Schrijf je nog snel in voor het jeugdkamp!
15/06 Thuistoernooi voor O8 tot en met O11
14/06 Uitslagen 14 juni
14/06 Programma evaluatie-avond VTON
14/06 Voorlopige indeling jeugd
13/06 Spuitvoetbal op BAS Familiedag
12/06 Arjen Bredewolt ondertekent contract
08/06 Jeugdtoernooi op De Schelp
05/06 Afscheid trainers en spelers BAS 1
Nieuwsarchief ->
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat