Druk op de ketel houden
13 april 2018

BAS speelt zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen ZAC. De Biddinghuizenaren sloten door een zege bij Rouveen weer aan bij nummer twee Swift 64, maar koploper ESC is voorlopig nog uit het zicht. Trainer Bert van den Brink kan tegen ZAC hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over keeper Sander Westdijk, die nog met een rugblessure kampt.BAS had het de afgelopen periode lastig. Eerst werd er gelijkgespeeld tegen gemeentegenoot Swift 64 (1-1), daarna werd er verloren van Oene (1-0) en daarop volgde ook nog een nederlaag tegen ESC (0-4). Afgelopen week bij Rouveen toonde het vlaggenschip enigszins herstel, al was daar ook niet veel voor nodig. De tegenstander liep niet over van kwaliteit, om het zacht uit te drukken, waardoor BAS met minimale inspanning een maximaal resultaat bereikte. Swift kwam bij VEVO echter niet verder dan 2-2, waardoor BAS nu evenveel verliespunten heeft dan de buurman. Het is echter vooral zaak om druk op lijstaanvoerder ESC te houden.

Tegenstander ZAC kent een sterke periode. Van de laatste zes wedstrijden werd er maar eentje verloren en daardoor staan de Zwollenaren bovenaan in de derde periode. Op de ranglijst kampte ZAC in de eerste seizoenshelft met degradatiezorgen, maar die zijn inmiddels helemaal verdwenen. ZAC is de nummer negen van de derde klasse C, maar het gat richting de gevarenzone bedraagt liefst veertien punten. Afgelopen week speelde ZAC een uitwedstrijd bij WZC Wapenveld, die met 0-1 werd gewonnen.

BAS en ZAC kwamen elkaar, voor zover de statistieken reiken, slechts n keer tegen. In januari van dit jaar gingen de Biddinghuizenaren op bezoek in Zwolle en wonnen daar met 0-2. Doelpunten van Stefan Tolhoek en Patrick Woud waren voldoende voor drie punten. Overige teams van beide clubs speelden veel vaker tegen elkaar. In totaal zijn er 122 ontmoetingen bekend en de balans is redelijk in evenwicht. BAS ging 54 keer met een zege aan de haal, ZAC 58 keer en tienmaal werd het een gelijkspel.

De druk houden dus, daar gaat het om. Winnen van ZAC, zeker in deze vorm, is geen abctje, dus dat moet eerst maar eens gebeuren. Daarmee zou BAS de druk op koploper ESC houden en dat is nodig om de Elburgers een fout te laten maken. De wedstrijd tussen BAS en ZAC begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erik Maat. Fijne wedstrijd!Laatste 20 berichten
17/08 BAS start competitie tegen Zalk
16/08 Stegeman en Claassen trainers BAS 2
13/08 Overzicht start trainingen jeugd
08/08 Eerste elftal start voorbereiding
07/08 BAS bedankt Bert van den Brink en Bas de Raat
03/08 Trainingsschema tot ingebruikname kunstgras
01/08 Wie helpt ons uit de brand?
30/07 BAS Jeugdkamp wederom geslaagd
27/07 Bekerindeling BAS 1 en 2
26/07 Afgedroogd voor het douchen
24/07 Jeugdkamp houdt rekening met hitte
24/07 Stralende start van het jeugdkamp
22/07 Volg het BAS Jeugdkamp op de voet!
21/07 BAS Voetbal feliciteert Jan Schuurhuis
17/07 Teamindeling jeugdkamp plus informatie
13/07 BAS 1 opnieuw in 3e klasse C
10/07 Contributie deze week afgeschreven
09/07 BAS Voetbal zoekt trainer voor tweede elftal
06/07 BAS Voetbal bedankt brandweer voor hulp
05/07 BAS Voetbal verder met drie seniorenteams
Nieuwsarchief ->
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat