SC Rouveen 1 1 - 3 BAS 1
Competitiewedstrijd
7-4-2018
Sportpark Rouveen, Rouveen

Job done
9 april 2018

Na drie wedstrijden zonder winstpartij heeft BAS zaterdag weer eens een zege over de streep getrokken. Op bezoek bij laagvlieger Rouveen waren drie doelpunten genoeg voor de zege: 1-3. Mark Schaap (twee) en Rudo Timmerman namen de goals voor hun rekening.Ten opzichte van een week eerder koos trainer Bert van den Brink voor een ietwat gewijzigde formatie. In de achterhoede was er plaats voor Rudo Timmerman, die Luiz Fidom verving. Ook Walid el Achak en Robin Vos stonden aan de aftrap, waardoor Jesper Claassen en Patrick Woud op de bank plaatsnamen. Met die wijzigingen begon BAS chaotisch aan de wedstrijd. Goed positiespel was er niet bij, rommelige passes des te meer. Het zorgde voor een moeizame openingsfase, waarin Rouveen zomaar de score had kunnen openen. Doelman Jorrit Doorman hoefde zich echter niet bovenmatig in te spannen, aangezien de thuisploeg het niet voor elkaar kreeg de dreiging om te zetten in gevaar.

BAS belandde daarna in een rustigere fase, waarin het direct twee keer wist te scoren. De eerste was fraai. Stefan Tolhoek lanceerde een schitterende crosspass richting Walid el Achak, hij vond bij de tweede paal Mark Schaap, die op zijn beurt keurig afrondde: 0-1. Daar bleef het niet bij, want een kwartier later was het wederom raak. Tolhoek stond opnieuw aan de basis en Schaap was wederom de man die de trekker overhaalde. Daarmee leek BAS een voorschot te nemen op een zorgeloze tweede helft, maar dat liep toch even anders. Bij een late vrije trap stond goalie Jorrit Doorman namelijk wat raar opgesteld en daar wist Johan Domine keurig van te profiteren: 1-2.

Zo werd het plots nog spannend, qua stand dan. Op het veld bleef BAS, zonder zich heel erg druk te maken, de bovenliggende partij en haalde het uiteindelijk keurig de punten binnen. Twintig minuten voor het einde verdwenen alle twijfels, toen Rudo Timmerman bij de tweede paal per ongeluk tegen de bal liep. Via zijn bovenbeen verdween de bal in het doel en daarmee zorgde hij voor de definitieve beslissing en een vrolijke terugreis met de bus. Daar was deze middag overigens niet veel voor nodig, maar de prestatie van BAS was voldoende om de zege over de streep te trekken.

Job done dus, punten binnengehaald, maar ook niet meer dan dat. Je moet het alleen wel even doen, zo bewees Swift tegen VEVO. De nummer twee kwam in Veessen niet verder dan een verrassende 2-2, waardoor BAS weer aanhaakte bij de gemeentegenoot. Koploper ESC lijkt daarmee in een zetel te zitten, want met nog zes wedstrijden hebben de Elburgers een voorsprong van vier punten. De platte kar kan daar langzaam uit de schuur worden gehaald.

Aankomende zaterdag speelt BAS een thuiswedstrijd tegen ZAC. Het duel met de Zwollenaren start om 14.30 uur.

Wouter Foppen

Doelpuntenmakers BAS:Mark Schaap
2xRudo Timmerman
1x
    

Laatste 20 berichten
19/04 Bingo: nog meer mooie prijzen
17/04 Moeizaam gelijkspel
16/04 Hoofdprijs bingo: win een voetbalreis!
14/04 Uitslagen zaterdag 14 april
13/04 Druk op de ketel houden
12/04 Inschrijving AH Stratenvoetbal toernooi open
11/04 BAS Bingo op zaterdag 21 april
09/04 Ane Sybesma vrijwilliger van het jaar
09/04 Job done
07/04 Uitslagen zaterdag 7 april
06/04 Kantine sluit zaterdag om 19.00 uur
06/04 Sponsoravond BAS met Kieft en Ten Napel
05/04 Met de bus naar Rouveen
05/04 Gerjan Westerhof assistent-trainer BAS 1
04/04 Loyd Hendriks schenkt BAS Voetbal 500 euro
03/04 Vrijwilligersavond op 7 april
01/04 Te licht bevonden
31/03 Uitslagen zaterdag 31 maart
30/03 Laat het knallen
29/03 Balsponsor: Johan Tolhoek
Nieuwsarchief ->
En van de parels:

Coen van der Wekken
BAS JO17-2
 
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat