BAS 1 0 - 4 ESC 1
Competitiewedstrijd
31-3-2018
De Schelp, Biddinghuizen

Te licht bevonden
1 april 2018

BAS is zaterdag op eigen terrein met 0-4 onderuit gegaan tegen koploper ESC. De Biddinghuizenaren gaven vooral in de eerste helft helemaal niet thuis en die matige opening kwamen ze nooit meer te boven. Daardoor heeft BAS de titelrace verlaten en lijkt een plaats in de nacompetitie het hoogst haalbare.

Swift-thuis? Eigenlijk weinig in te brengen gehad, ook qua vechtlust en beleving afgetroefd. Oene-uit? Ook niet best. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, zou je zeggen, en al helemaal geen derde keer. Maar wat de toeschouwers in Biddinghuizen zaterdag zagen gebeuren, had bijster veel weg van de voorbije weken. Het ging hier om een finale, aanhaken of afhaken in de titelrace. Misschien zelfs wel een laatste kans. Op zo’n moment moet je er alles aan doen om te winnen, maar in de eerste helft was die overtuiging wederom nooit te zien. Rick Aernaudts sleurde weer zoveel als hij maar kon, Jesper Claassen klapte de duels nog wel in, maar verder? Bezieling was er niet, de overtuiging ontbrak.

Het speelde ESC in de kaart en daarbij moet ook gezegd worden dat de gasten hun zaakjes goed op orde hadden. De Elburgers weten wel hoe je wedstrijden als deze moet spelen en lieten dat ook vanaf minuut één zien. De duels waren een prooi voor de gasten en al snel resulteerde dat in de eerste kansen. Na twintig minuten opende ESC dan ook terecht de score. Een voorzet kon niet worden verwerkt door de geblesseerde Sander Westdijk, die zag dat Wim de Vries de 0-1 maakte. Na een dik half uur was het wederom raak. Opnieuw kwam de bal in de vijf meter en ditmaal was Marco de Vries het eindstation. Ook hij versloeg Westdijk, die pas in de rust gewisseld zou worden. Jorrit Doorman was zijn vervanger.

Na de thee stond er ineens een compleet ander BAS. De duels werden als kerels uitgevochten en vaak in Biddinghuizens voordeel beslist. ESC werd bij de keel gegrepen, kwam nog amper van de eigen helft, en hoopte vooral het doel schoon te houden. De aanhoudende Biddinghuizense druk leverde echter bitter weinig kansen op, al had Robin Vos nog zomaar de aansluiting kunnen verzorgen. Het lukte hem alleen niet om de Elburger goalie te verslaan, waardoor BAS bleef vechten tegen die 0-2 achterstand.

Uiteindelijk kwam BAS niet meer in de wedstrijd en werd de schade nog veel groter. Via Ramon Floktra counterde ESC naar 0-3 en daarna bepaalde Marco de Vries de eindstand op een geflatteerde 0-4. Toch was die nederlaag terecht, waardoor er voor BAS niets anders rest dan achtervolgen. De ploeg speelde de afgelopen weken tegen drie concurrenten, maar werd in alle drie de wedstrijden te licht bevonden. En dan past in de titelrace alleen een bijrol. Niet meer en niet minder.

Tekst: Wouter FoppenLaatste 20 berichten
22/07 Volg het BAS Jeugdkamp op de voet!
21/07 BAS Voetbal feliciteert Jan Schuurhuis
17/07 Teamindeling jeugdkamp plus informatie
13/07 BAS 1 opnieuw in 3e klasse C
10/07 Contributie deze week afgeschreven
09/07 BAS Voetbal zoekt trainer voor tweede elftal
06/07 BAS Voetbal bedankt brandweer voor hulp
05/07 BAS Voetbal verder met drie seniorenteams
28/06 Familiedag: informatie spuitvoetbal
24/06 Familiedag 2018: voetbalbiljart en stormbaan
22/06 Inschrijving familiedag sluit zondag!
22/06 Thuistoernooi voor MO11 en MO13
20/06 Gemeente en BAS akkoord over invulling sportpark
18/06 Stem op Strandpaviljoen Bremerbaai!
18/06 Schrijf je nog snel in voor het jeugdkamp!
15/06 Thuistoernooi voor O8 tot en met O11
14/06 Uitslagen 14 juni
14/06 Programma evaluatie-avond VTON
14/06 Voorlopige indeling jeugd
13/06 Spuitvoetbal op BAS Familiedag
Nieuwsarchief ->
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat