BAS 1 0 - 4 ESC 1
Competitiewedstrijd
31-3-2018
De Schelp, Biddinghuizen

Te licht bevonden
1 april 2018

BAS is zaterdag op eigen terrein met 0-4 onderuit gegaan tegen koploper ESC. De Biddinghuizenaren gaven vooral in de eerste helft helemaal niet thuis en die matige opening kwamen ze nooit meer te boven. Daardoor heeft BAS de titelrace verlaten en lijkt een plaats in de nacompetitie het hoogst haalbare.

Swift-thuis? Eigenlijk weinig in te brengen gehad, ook qua vechtlust en beleving afgetroefd. Oene-uit? Ook niet best. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, zou je zeggen, en al helemaal geen derde keer. Maar wat de toeschouwers in Biddinghuizen zaterdag zagen gebeuren, had bijster veel weg van de voorbije weken. Het ging hier om een finale, aanhaken of afhaken in de titelrace. Misschien zelfs wel een laatste kans. Op zon moment moet je er alles aan doen om te winnen, maar in de eerste helft was die overtuiging wederom nooit te zien. Rick Aernaudts sleurde weer zoveel als hij maar kon, Jesper Claassen klapte de duels nog wel in, maar verder? Bezieling was er niet, de overtuiging ontbrak.

Het speelde ESC in de kaart en daarbij moet ook gezegd worden dat de gasten hun zaakjes goed op orde hadden. De Elburgers weten wel hoe je wedstrijden als deze moet spelen en lieten dat ook vanaf minuut n zien. De duels waren een prooi voor de gasten en al snel resulteerde dat in de eerste kansen. Na twintig minuten opende ESC dan ook terecht de score. Een voorzet kon niet worden verwerkt door de geblesseerde Sander Westdijk, die zag dat Wim de Vries de 0-1 maakte. Na een dik half uur was het wederom raak. Opnieuw kwam de bal in de vijf meter en ditmaal was Marco de Vries het eindstation. Ook hij versloeg Westdijk, die pas in de rust gewisseld zou worden. Jorrit Doorman was zijn vervanger.

Na de thee stond er ineens een compleet ander BAS. De duels werden als kerels uitgevochten en vaak in Biddinghuizens voordeel beslist. ESC werd bij de keel gegrepen, kwam nog amper van de eigen helft, en hoopte vooral het doel schoon te houden. De aanhoudende Biddinghuizense druk leverde echter bitter weinig kansen op, al had Robin Vos nog zomaar de aansluiting kunnen verzorgen. Het lukte hem alleen niet om de Elburger goalie te verslaan, waardoor BAS bleef vechten tegen die 0-2 achterstand.

Uiteindelijk kwam BAS niet meer in de wedstrijd en werd de schade nog veel groter. Via Ramon Floktra counterde ESC naar 0-3 en daarna bepaalde Marco de Vries de eindstand op een geflatteerde 0-4. Toch was die nederlaag terecht, waardoor er voor BAS niets anders rest dan achtervolgen. De ploeg speelde de afgelopen weken tegen drie concurrenten, maar werd in alle drie de wedstrijden te licht bevonden. En dan past in de titelrace alleen een bijrol. Niet meer en niet minder.

Tekst: Wouter FoppenLaatste 20 berichten
19/04 Bingo: nog meer mooie prijzen
17/04 Moeizaam gelijkspel
16/04 Hoofdprijs bingo: win een voetbalreis!
14/04 Uitslagen zaterdag 14 april
13/04 Druk op de ketel houden
12/04 Inschrijving AH Stratenvoetbal toernooi open
11/04 BAS Bingo op zaterdag 21 april
09/04 Ane Sybesma vrijwilliger van het jaar
09/04 Job done
07/04 Uitslagen zaterdag 7 april
06/04 Kantine sluit zaterdag om 19.00 uur
06/04 Sponsoravond BAS met Kieft en Ten Napel
05/04 Met de bus naar Rouveen
05/04 Gerjan Westerhof assistent-trainer BAS 1
04/04 Loyd Hendriks schenkt BAS Voetbal 500 euro
03/04 Vrijwilligersavond op 7 april
01/04 Te licht bevonden
31/03 Uitslagen zaterdag 31 maart
30/03 Laat het knallen
29/03 Balsponsor: Johan Tolhoek
Nieuwsarchief ->
En van de parels:

Daisy Petersen
BAS MO13-1
 
© 2018 - BAS Voetbal BiddinghuizenSybit | Software op Maat